Předvolební článek

1. 10. 2020

Tento článek jste již pravděpodobně našli ve svých schránkách. Pokud jste jej v záplavě jiných letáků nenašli, pro připomenutí jej dáváme i sem.

Pro ty, kteří by mě ještě neznali, je mi 31 let a jsem informační technolog z Kroměříže. Pracoval jsem mimo jiné jako učitel odborných předmětů oboru IT na střední škole v Kroměříži. Dále také jako programátor, mimo jiné ve známé společnosti AVG Technologies. Jsem zastupitelem města a členem Správní rady místní TJ SLAVIA.

Hraji závodně šachy. Mám rád metalovou hudbu a příležitostně se věnuji metalovému zpěvu. Kromě toho mám blízko i k přírodě a ke zvířatům.

Největším problémem Zlínského kraje je nepochybně Jiří Čunek a zejména jeho přístup ke zdravotnictví, kdy neřeší hroucení se celých oddělení nemocnic a chce mermomocí stavět novou meganemocnici, která kraj finančně paralyzuje. Problémem je jistě i doprava, kdy současná koalice jen udělala chaos v jízdenkách. Ale o tom píšou jiní.

Neméně závažným problémem je průmyslová zóna v Holešově, které se mnozí posmívají jako předražené cyklostezce. Zóna, jejíž vznik byl schválen v roce 2003 nedlouho po vzniku kraje, je dosud téměř prázdná. Kraji hrozí nejen to, že v případě nenaplnění zóny bude muset vracet velké peníze státu. Ale samozřejmě i samotná údržba prázdné zóny něco stojí. Současné vedení kraje sice zaplnění zóny příliš nepomáhá, ale aspoň dovedlo zeštíhlit neproduktivní vedení společnosti Industry Servis ZK.

Již jako krajský zastupitel jsem navrhoval, aby Industry Servis jako ostatní a. s. kraje předkládal pravidelně své hospodaření zastupitelstvu. Považuji za nutné, aby nové vedení kraje zajistilo manažera se zkušenostmi s tímto typem zón, který již v minulosti nějakou zónu zaplnil. Dále je nezbytné upravit systém pobídek tak, aby byly firmy více motivovány ke vstupu do zóny, např. umožnit odklad plateb za pozemky v zóně. Samozřejmě také kraj musí dbát na ochranu blízkých vod, přitom se ale účinně bránit těm aktivitám, které jsou víc obstrukční nebo ekologické. KSČM hodlá ukázat, že to zvládne lépe než současné vedení kraje.