2. 10. 2017

Naše země nevzkvétá. Citát, který se na dnešní dobu výborně hodí. V 90. letech se politici předháněli v tvrzeních, jak se máme špatně. Např. lhář Zeman tvrdil, že máme méně vysokoškoláků než Nepál, což byl naprostý nesmysl. Klaus a další „reformátoři“ nám říkali, že stačí pár reforem a doženeme Německo, Rakousko a bůhvíkoho ještě.

9. 10. 2017

Zkusme se podívat na Babišovu asi nejznámější firmu, Čapí hnízdo. Pomiňme, že Čapí hnízdo vlastně není Babišovo, ale jen patří do holdingu. A taky, že vlastně patří někam do svěřeneckého fondu, který dle našeho právního řádu není nikým vlastněn, i když jej přes své lidi řídí Babiš a zisk jde také jemu.

8. 10. 2017

Boj o moc vzrůstá ze dne na den před parlamentními volbami, které se uskuteční 20. a 21. října 2017. Začátek volební kampaně nelze přesně určit, ale postupně narůstá minimálně od ledna 2017. V květnu vznikly zajímavé „vládní kotrmelce“, které byly koncem měsíce ukončeny.

4. 10. 2017

V roce 2015 jsem zpracovával fotoalbum památníků, pomníků, hrobů, pamětních desek a dalších pozůstatků z II. světové války v okrese Kroměříž, který jsem pak předal v tištěné a elektronické verzi na okresní konferenci KSČM v listopadu 2015. Od té doby jsem nalezl další památky na II. světovou válku nebo byly instalovány nové pamětní desky v okrese. Album postupně doplňuji.

13. 10. 2017

Komunistická strana Čech a Moravy sbírá podpisy pro svolání mimořádné schůze, jejímž tématem by mělo být memorandum o porozumění s australskou společností Euroean Metals Holdings podepsané ministrem průmyslu a obchodu Jiřím Havlíčkem. Týká se těžby lithia v Čechách.

6. 10. 2017

Projednávání Komplexní hospodářské a obchodní dohody mezi Kanadou a EU, mezi veřejností známou pod označením CETA, bylo zařazeno na poslední, šedesátou, schůzi poslanecké sněmovny. Bylo jasné, že vládní koalice bude chtít tuto smlouvu doprojednat ještě během svého „vládnutí“, na její schválení se totiž třepala od té chvíle, co nám přistála ve sněmovně.